Főbb összetevők és hatásuk:
• FEKETE GYÖNYGY: egy ritka gyöngy fajta, amelyet Tahitiben a “Pinctada Margaritifera” kagyló termel. Ez a faj olyan fekete pigmentet állít elő, – az előállított mennyiségtől függően – széles színskálán a szürkétől a feketéig, a kék és a zöld különböző árnyalataiban. A gyöngy az osztriga védekező reakciója, amelyet egy idegen test bejutása vált ki. A kagyló egy „aragonit” ásványi rétegét képez a betolakodó körül. Ez az ásványi anyag serkenti a bőrsejtek anyagcseréjét, valamint hozzájárul a szennyeződés, a füst stb. káros hatásai elleni védelemhez. Regeneráló, stimuláló és hidratáló hatása is van.
• GYÉMÁNT KIVONAT: A kozmetikumokban, az alternatív gyógyászatban extra finom porként használják a gyémántot, mint agy- és teststimuláló szert. E drágakó az örök szerelem és a szerencse jelképe, csúcsminőségű kozmetikumokban is alkalmazzák. A gyémántkivonatban lévő ásványi anyagoknak köszönhetően a bőr védekezni tud a fény káros hatásaitól, e hatóanyag pótolja a bőrnek nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, lassítja az epidermális sejtek öregedését.
• FEKETE ORCHIDEA: Vízben oldódó kivonat. A fekete orchideának az a különleges képessége, hogy drasztikus körülmények között is tud növekedni, mivel képes a növekedéshez szükséges tápanyagok és víz tárolására. A hagyományos kínai orvoslásban i.e. 2800 óta használják, Indiában még mindig alkalmazzák bőrbetegségek kezelésére. A kivonat oligo- és poliszacharidokat, aminosavakat, fehérjéket tartalmaz, amelyek antioxidánsak és védik a sejtszerkezeteket. A környezet vízmolekuláinak megtartásával hidratál, védő fóliát képez a szarurétegen.
• NAPRAFORGÓOLAJ: Észak-kelet Amerikában őshonos olajos növény, amely Európába a XVIII. században került. Vitro kísérletek kimutatták gyulladásgátló hatását, nyugtatóan hat szélsőséges időjárási és környezeti feltételek mellett.
Az olajnak puhító hatása van, ami jobb minőséget biztosít a szaruréteg lipidjeinek, hozzájárul az intercelluláris kötések és a hidratáció javításához.
• MAKADÁMIA OLAJ: John Macadam botanikus nevéről kapta az elnevezést ez a dió fajta, amelyet az ausztrál őslakosok 5000 éve fogyasztanak. Az ausztráliai Queensland tartomány dél-keleti részén található szubtrópusi esőerdőkben terem, a makadámiadió olajban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag gyümölcs. Jelentős mennyiségű omega-9-et (kb. 55%), omega-6-ot (3%), fitoszterolokat és E-vitamint tartalmaz. Gyorsan felszívódik, a bőrt megnyugtatja, táplálja és regenerálja. Más kozmetikai hatóanyagokkal kombinálva fokozza azok hatását.
• SHEA VAJ: A shea vajat a BUTYROSPERMUM PARKII fa gyümölcséből nyerik, ez egy vadon élő afrikai fa fajta, más néven „vaj fa”, amely 15 év elteltével kezd el teremni.
A shea vaj összetevői közt esszenciális zsírsavak, A-D-E-F vitaminok és nem szappanosítható vegyületek (15 %-ig) szerepelnek. Észterekből álló alkotóelemei megerősítik a bőrt, így védik a szabad gyökök károsító hatásaitól.
• HIDROGÉNEZETT KÓKUSZOLAJ: növényi olaj, amely a kókuszpálma szárított húsából (kopra) készül, az exotikus országokban évszázadok óta használják, a monoi olaj egyik összetevője. Egyszeresen és többszörösen telített esszenciális zsírsavakat , E-vitamint, foszfort tartalmaz. Megnyugtatja és puhítja a stresszes bőrt. Gazdag laurinsav összetevője védelmet bíztosít a mikrobátoktól.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.